Polizei Dekaler og Partiskjold

Polizei dekalene skiller seg ut fra Heer, KM -og luftwaffe dekalene med at ørna/hakekors er av politisk type. Ørn og hakekors er omsluttet av en eikeløvkrans og begge bestandeler er plassert på en svart bakgrunn.

Som hos Heer finnes det en rekke forskjellige utgaver. De tidlige utgavene kalles "borderless" som sikter til den manglende hvite kanten som kom med de senere utgavene. Alle polizei hjelmene, det være seg M35, M40 og M42 er utstyrt med dekaler på begge sider av hjelmen. På venstreside ørn/hakekors og på høyre side partiskjoldet. Partiskjolddekalen er identisk med partiflagget til nazistene. Et svart hakekors i en hvit sirkel plassert inne i et rødt skjold.

Polizei dekal (borderless) på en ET M35.

Partiskjold på en ET M35. Denne dekalen danner par med polizei dekalen over.

Polizei dekal (borderless) på en Quist M35. Legg merke til det brede nakkepartiet og den markante svarte kanten rundt hakekorset. Dette er en dekal som er produsert av Methner & Burger.

Partiskjoldet på en Quist M35 hjelm. Denne dekalen danner par med polizei dekalen over.

Polizei dekal (borderless) på en M35 Quist

Partiskjold på en M35 Quist.

Polizei dekal (borderless) på en Quist M5. Denne dekalen er en annen utgave brukt på Quist hjelmer. Den skiller seg ut fra Quist dekalen vist over. Legg merke til at den er plassert over en annen polizei dekal med et malingslag over. Begge disse Quist M35 hjelmene er funnet i Norge på nesten samme sted med samme størrelse og lottnummer.

Partiskjold på en Quist M35. Denne dekalen danner par med polizei dekalen over. På grunn av en dekal liggende under har både maling (i overkant) og dekalen selv krakelert. Ser ut som at soldaten har pyntet på hakekorset med svart maling.

Polizei dekal på en NS M35. Legg merke til de fine detaljene og "klorekka" på eikeløvkransen.

Partiskjold på en NS M35. Denne danner par med polizei dekalen over.

Polizei dekal (border) på en Quist M40.

Partiskjold på en Quist M40. Denne dekalen danner par med polizei dekalen over.

Polizei dekal på en SE M40.

Partiskjold på en SE M40. Denne dekalen danner par med polizei dekalen over.