Kamuflasjehjelmer del 5

Dette kapittelet forsetter med hjelmer med nett og andre kamuflasjeanretninger som bånd og bærereimer.

 

 

M35 NS64 med et spesiallaget nett. Dette nettet er tatt fra en glassblåse brukt til garn i gamle dager. En smart løsning av soldaten da det fantes mange nett av denne typen på større glassblåser langs Norges lange kyst.

Lærinnmaten i M35 hjelmen vist over. Legg merke til det rødbrune fargen på læret som skyldes farge/garve prosessen på fabrikken på lærinnmat fabrikken. Navnet til "Förster".

M35 ET68 med et standard fabrikklaget kamuflasjenett i hamptau. Nettet er festet i forkant og bakkant med kroker spesielt designet for denne type nett.

Bilde av fronten på M35 ET68 med nett.

Periodebilde av soldat med standard nett vist på bildene over.

Lærinnmaten i M35 hjelmen vist over. Nettet har små ringer og små kroker for at ikke nettet løsner og ikke faller ned i synet til soldaten.

M35 EF62 Heer med et spesiallaget nett. Nettet er laget av hamptau i to forskjellige tykkelser.

Lærinnmaten i M35 hjelmen vist over. Legg merke til alle knytninger for å få nettet tilpasset til størrelsen av hjelmen.

M40 Quist 62 med et felttilpasset "splinter tarn" mønster hjelmtrekk. Dette trekket har blitt laget av teltduken som tyskerne bruket gjennom hele krigen. Detaljene i selve "splinter tarn" mønsteret er visket ut over tid og bruk.

Lærinnmaten i M40 hjelmen vist over. Strammesnoren er også felttilpasset.

M35 ET64 overmalt med strøk av en mørkere grønnfarge. I tillegg har hjelmen håndmalt en enda mørkere grønnfarge i striper. Hjelmen er utstyrt med bærestropp som kan brukes til å feste kamuflasjematerialer som gress, løv og lignende (annen norsk samling).

Høyre side av hjelmen vist over.

Lærinnmaten på M35 hjelmen vist over.

M42 ckl64 med et felt/depot laget kamuflasjebånd i tre farger. Dette tekstilmaterialet ble brukt av Wehrmacht på flere områder. Flere eksemplere av dette kamuflasjebåndet er funnet på flere hjelmer i Bergen området. Feltmarskalk E. Rommel er avbildet av artillerisoldater i 21. pz div i Normandie som har lignende kamuflasjebånd anretning på hjelmene sine.

Lærinnmaten i M42 hjelmen vist over. Legg merke til tekstilkrokene brukt på båndet.

Feltmarskalk Erwin Rommel inspiserer en artillerienhet i 21. Pz. Divisjon. Soldatene har den samme kamuflasjebånd konfigurasjonen på hjelmene sine. Tekstilet på båndene har forskjellige farger og tekstur.